Kertkapuk

 

Akár kovácsoltvas, akár zártszelvényes kaput képzelt el portáján, ránk bízhatja annak gyártását, rövid határidővel. Oldalirányba tolható, egy- vagy kétrámás szárnyaskapuk kivitelezését egyaránt vállaljuk burkolat nélkül, sőt azzal együtt is. Utóbbiakat saját anyagában mintás, NIVÓ kerítéselemekkel tarkított, faelemekkel díszített, vagy trapéz lemezekkel borított (RAL színekben) változatban rendelheti meg.

Kertkapu variációk

Az oldalirányba tolható kapuknak két fajtája van: a toló- és az úszókapu. A tolókapu a földön elhelyezett sínen fut, megfelelő méretű görgőcsoport segíti könnyű mozgatását. Az úszókapu a kapu alján lévő C-sínen fut, mely szintén görgőcsoportokon mozog. A tolókapu alatt lévő sín területét tisztán kell tartani, mert a lehulló falevelek, az eső általi koszosodások akadályozhatják a könnyed mozgatást. 

A legzordabb időjárási viszonyok között is biztonsággal használható úszókapuk specifikus görgőcsaládokon, és C-síneken nyugszanak. A földdel nem állnak összeköttetésben: az eső, a sár könnyedén átfolyik alattuk. Jól alkalmazhatók családi házaknál, nyaralóknál, ha a kapu szélessége eléri a 1,5 métert. Működtetésükhöz 1000*800*500 mm-es betontuskó szükséges. Komfortosabb használatuk érdekében tolómotorral automatizálhatók.

A közkedvelt szárnyas kapuk beüzemelése során állítható forgáspontokkal dolgozunk. A konstrukció előnye, hogy ezek a forgáspontok szabályozhatók, így a hőmérséklet-változás okozta méretkülönbségek többé nem jelenthetnek problémát. Kérés szerint a szárnyas kapuk csavarorsós vagy karos motorral egybeépítve villamosíthatók.

Folyton a kertkaput kell nyitni, akárhányszor érkezik valaki, vagy elhagyja a házat? Tervezzen személybejárót, hogy a közlekedés gyorsabb és kényelmesebb lehessen! A nagykapuval egybeépítve, vagy attól függetlenül is (pl. oszloppal elválasztva) kérheti a kivitelezést, pénztárcabarát áron.

A kertkapuk felületkezelése

  • A kovácsoltvas kertkapuk felületét kezelhetjük hagyományos festékekkel, hogy elkerüljük a korróziót, de antikoló színezőanyagokat is használhatunk, ha rusztikus megjelenésre van igény.
  • A faburkolatú elemek ápolásához vékony- vagy vastaglazúrt, lakkfestéket alkalmazunk, hogy a fa sokáig megőrizhesse fényét, rajzolatát és eredetiségét.  
  • A zártszelvényes kapukat ­— hasonlóan a kovácsoltvas modellekhez — alapozó, valamint fedőfestékkel kezelhetjük, tűzihorganyozhatjuk, vagy antikolhatjuk is, kérés szerint.

A felületkezelés minden esetben plusz költségeket von maga után. Érdeklődjön erről bővebben elérhetőségeinken! Kérjen személyre szabott árajánlatot!

 

Örökéletű kerítések

A kerítés átalakítását tervezi, de még nem döntött az alapanyagot illetően? Egyedi oszlopokkal díszített válaszfalról álmodozik, de körülményes annak beépítése? A porszórással kivitelezett alumínium elemekkel könnyedén megvalósíthatja jövőbeni terveit.

Az általunk többféle színben kínált, 6 méterig kibővítést nem igénylő modellek könnyű felépítésűek, mégis masszívan ellenállnak a különböző környezeti behatásoknak. Állandó UV-sugárzásnak is bátran kitehetők, színhalványulástól hosszú időt követően sem kell tartani.

Gyorsan és pontosan méretre szabhatók, elhelyezésük függőlegesen és vízszintesen egyaránt megoldható. Felhasználásuk széles skálán mozog: egyesek a kerítés korlátokat helyettesítik velük, mások térelválasztóként építik be őket, de akadnak olyanok is, akik a burkolatként való alkalmazás mellett teszik le voksukat. 

Ismerje meg Ön is az alumínium elemekben rejlő további lehetőségeket a kínálatot böngészve!

Elérhető színek készletünkön

  • Porfestett elemek: fehér, bézs, vörös, zöld, szürke, barna.
  • Eloxált modellek: ezüst, bronz, pezsgő.
  • Famintás termékek: tölgy (hagyományos, arany), dió.  

A színkódokról és árakról tájékoztatást e-mailben és telefonon is kérhet. Forduljon hozzánk bizalommal!