Kertkapuk

 

Akár kovácsoltvas, akár zártszelvényes kaput képzelt el portáján, ránk bízhatja annak gyártását, rövid határidővel. Oldalirányba tolható, egy- vagy kétrámás szárnyaskapuk kivitelezését egyaránt vállaljuk burkolat nélkül, sőt azzal együtt is. Utóbbiakat saját anyagában mintás, NIVÓ kerítéselemekkel tarkított, faelemekkel díszített, vagy trapéz lemezekkel borított (RAL színekben) változatban rendelheti meg.

Kertkapu variációk

Az oldalirányba tolható kapukat kétféleképpen kivitelezzük. Elegendő hely hiányában sínes talajrögzítést és görgős mozgatást javaslunk. Igény esetén tolómotoros automatizálás is lehetséges. Fontos! A kapuk működését a falevelek, kövek korlátozhatják, így a szerkezetük melletti területet érdemes tisztán tartani.  

A legzordabb időjárási viszonyok között is biztonsággal használható úszókapuk specifikus görgőcsaládokon, és C-síneken nyugszanak. A földdel nem állnak összeköttetésben: az eső, a sár könnyedén átfolyik alattuk. Jól alkalmazhatók családi házaknál, nyaralóknál, ha a kapu szélessége eléri a 1,5 métert. Működtetésükhöz 1000*800*500 mm-es betontuskó szükséges. Komfortosabb használatuk érdekében tolómotorral automatizálhatók.

A közkedvelt szárnyas kapuk beüzemelése során állítható forgáspontokkal dolgozunk. A konstrukció előnye, hogy ezek a forgáspontok szabályozhatók, így a hőmérséklet-változás okozta méretkülönbségek többé nem jelenthetnek problémát. Kérés szerint a szárnyas kapuk csavarorsós vagy karos motorral egybeépítve villamosíthatók.

Folyton a kertkaput kell nyitni, akárhányszor érkezik valaki, vagy elhagyja a házat? Tervezzen személybejárót, hogy a közlekedés gyorsabb és kényelmesebb lehessen! A nagykapuval egybeépítve, vagy attól függetlenül is (pl. oszloppal elválasztva) kérheti a kivitelezést, pénztárcabarát áron.

A kertkapuk felületkezelése

  • A kovácsoltvas kertkapuk felületét kezelhetjük hagyományos festékekkel, hogy elkerüljük a korróziót, de antikoló színezőanyagokat is használhatunk, ha rusztikus megjelenésre van igény.
  • A faburkolatú elemek ápolásához vékony- vagy vastaglazúrt, lakkfestéket alkalmazunk, hogy a fa sokáig megőrizhesse fényét, rajzolatát és eredetiségét.  
  • A zártszelvényes kapukat ­— hasonlóan a kovácsoltvas modellekhez — alapozó, valamint fedőfestékkel kezelhetjük, tűzihorganyozhatjuk, vagy antikolhatjuk is, kérés szerint.

A felületkezelés minden esetben plusz költségeket von maga után. Érdeklődjön erről bővebben elérhetőségeinken! Kérjen személyre szabott árajánlatot!